Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!!
Na dogo jest temat galerii i w sumie niektórzy narzekaja ze duzo tam rozmow a nie zdjec, dlatego otworzyłam nowy temat w którym chciałabym bardzo aby pojawiły sie rózniste historie z zycia z akitkami :)

NO to zaczynamy. Moze na poczatek "wypadki" z mieszkania.

Kiedy u Nas w domku zdarzylo sie, ze Akita bedac sama w domu podarła kołdre i bylo biało :) Przestraszyla sie fajerwerek. Uroki mieszkania w centrum mista. My za to mieslismy super ubaw przy sprzataniu :)

Natomiast nasze szczeniaczki (z miotu wyhodowanego w domu) jak zaczeły sie gramolic nauczyły sie susiac w przeznaczonym do tego miejscu. Jeden był tylko taki nygusek, ze wchodził do kuwetki przednimy nozkami, bo tylnymi juz mu sie nie chciało i przez to nigdy do niej nie trafił :) W koncu musielismy przed kuwetka wylozyc gazetki specjalnie dla naszego nyguska :)

teraz czekam za Wasze historyjki :)

Posted

ja co prawda nie mam akity ale mam zabawnego malamuciaka :)

oto fotka z zabawy na mojej kanapie :)

(tam widac też jak daisy zniszczyla te kanapę , aż wystyd ale nie chce mi sie zszywac .. )

Posted

Gaibuś bardzo nie lubił zostawać sam w domu. Gdy jednak musiał , to uprzyjemniał sobie czas psotkami. Pewnego dnia podjeżdżam pod dom i ... szok, trawnik zakwitł na różowo. Patrzę, a to moje 8 rolek papieru toaletowego wyrzucone przez balkon upiększa nam trawnik! Pod balkonem stali znajomi i rozbawieni krzyczeli do szczęśliwego AKITKI: Gaibun, dawaj telewizor! Telewizor!!! :lol:
Nie ma jak to wspaniałe zabawy akit.

Posted

Fakt ma DJp ale historie tez mam ciekawą .Mieszkam na obrzeżach miasta i jest tu bardzo swiski klimat.Ale mniejsza z tym .Pewego dnia gdy wyszłam na podwórko mój dziadek woził piach taczka .Mój Ares biegał sobie po okolicy towarzysząc dziadkowi.Nagle gapa jedna (ARES)zapatrzył sie gdzieś i wpadł porsto na taczke .Tak się przestraszył że aż podskoczył a dziadek wraz z taczka lezeli na drodze.Wszyscy mieli ubaw nawet sasiedzi.Warto wspomniec że nikomu nic sie nie stało i wszystko sokńczyło sie dobrze i przezabawnie :D

Posted

Nasza najstarsza suka (po podziale juz DJP) bardzo lubila patrzec przez okno. Wygladała przeslicznie gdyz ogladajac centrum Poznania opierala sie na lokciach - doslownie jak czlowiek. Do tej opowiesci dolacze zdjecie ale to w terminie pozniejszym. Musze je zeskanowac lub cos, bo jest zrobione zwyklym aparatem.

• 1 month later...
Posted

Znalazłam !!!!!
przypominam, ze po podziałe rasy ta suka zostala przekwalifikowana do DJP. zeby nikt mi niczego nie zarzucil :)

obiecane zdjecie :)

A to jest zdjecie tanecznej amisi :) Ale warunkiem bylo ze dałam jej pogryzc gips :)

A to robiła najczesciej jak byla w domu bez rodzicow. bo mama nie pozwalała jej wchodzic do lozka, a my tak :)

Posted

MoNiSiA:) napisał(a):
http://img38.imageshack.us/my.php?image=dsc000669gc.jpg
niestety mimo wysilku nie dalam rady w inny spodob wkleic tego zdjecia...ale to cos apropos "parapetowki". Gaibun i malutka Eni zegnaja swoja Pania...ale tak poza tym w zime podczas gdy balkon jest zamkniete to jest ulubione miejsce naszej suni...przy okazji zdarza jej sie zjadac kawalek okna albo parapetu...

Piękne :P :P :P
Bimbo tez tak lubi stać i wygladać przez okno. Widocznie akity tak mają

Posted

Lilka, dzięki za obrobienie zdjątka i wstawienie na dogo. Ja, sierotka nie potrfię tego zrobić.
Ta nasza malutka sunia ma już 16 m-cy, ale jest tak samo słodziutka jak dawniej.

Posted

Matagi napisał(a):
donya napisał(a):
Cudne :P :P
Ja też chcę taką małą, piękną akitkę :cry:

Zapraszam! :wink:

No nie mogę :cry:
Dwa koty, Bimbuś i jeszcze panienka w trzech pokojach, prawie w centrum Warszawy. Trochę nierealne. :cry:

Posted

W takiej pozycje to około 15 minut. Nie przypominam sobie zeby bylo dluzej, w koncu ile mozna patrzec na jezdzace w kolko samochody )mieszkamy na placu, gdzie sie ruch okrezny).

Kolejna umiejetnosc akity.
Nasz Tiger okolo godziny 22 slyszac dzwoniacy telefo dostaje swira i kiedy widzi ze nie zareagowalam to wchodzi na mnie i sie wtula lub mruczy sobie cos pod nosem. reagouje tylko tak o 22, bo wie ze to znak, ze czas na spacer. I juz jest caly w skowronkach :)
Ach te kochane akitki !!!!!

Posted

Monisia: Zapraszamy na galerie akit !!! Wydaje mi sie, ze nigdy Ciebie/Pani tam nie widziałam, a warto zbogadzic nasza galerie o kolejne akitki.

Co do wklejania zdjec to wszystkie pasuje tylko przed adresem zdjecia czyli http://...... nalezy napisac lub wkleic No i trzeba by bylo troszke to zdjecie zmiejszyc i najlepiej i łatwiej nie majac zadnego programu oprocz standardowych z Windows zrobic to tak:
1.otworzyc zdjecie (normalnie do ogladania, tak ze sie miesci całe na ekranie monitora)
2. nadusic na klawiaturze przycisk "print scrren" czyli rzut z ekranu
3. wejsc do porgramu PAINT w akcesoriach
4. nadusic "wklej" w menu
5. wyciac to co nasz interesuje i zapisac :)

Czekam za nowinkami :)